Intravénás vitamin és folyadékpótlás.

Intravénás vitamin és folyadékpótlás.

100%-os biológiai hasznosulás, személyre szabott kezelések orvosi felügyelet mellett, gyógyszerészeti minőség, kiszámítható, azonnali eredmény. Kikapcsolódás. Énidő. Kell ennél több?

A testi-lelki feltöltődéshez elengedhetetlen a vendégeink számára kialakított kifinomult, privát, luxus környezet, a teljes ellazulást pedig hydromasszázs ágyaink teszik felejthetetlenné.

A szájon át fogyasztott vitaminok, ásványi-anyagok és egyéb élelmi összetevők felszívódási nehézségeit kikerülve, az infúziós terápia az egyéni emésztési, emésztőrendszeri nehezítettségek jelenlététől függetlenül is garantálja, hogy az aktív összetevők/esszenciális elemek a véráramba kerüljenek.

Számos egyéni és általános élettani jellemző befolyásolhatja és befolyásolja az elfogyasztott tápanyagok emésztőrendszerből történő felszívódását, többek között:

  • a bélrendszer egészsége, aktuális állapota, így a bélnyálkahártya érintettsége és annak csökkent felszívó felülete
  • a diszbiózis, vagyis a kompromittált bélflóra státusza
  • a mindennapi táplálékaink részét képző, a kritikus, esszenciális tápanyagok felszívódását rontó, úgynevezett antinutritív élelmi összetevők jelenléte
  • számos gyógyszerhatóanyag és az alkohol is ronthatja az egyes esszenciális elemek felszívódását
  • az egyes tápanyagok gátolhatják egymás transzportját (pl. kalcium és magnézium, réz és cink, C-vitamin és réz stb.) és fokozhatják egymás emésztőrendszerbeli lebontását (pl. C-vitamin és B12-vitamin)
  • egyéb egyéni nehezítettségek, ételintoleranciák, allergiák, felszívódási zavarok

Fontos tehát, hogy szem előtt tartsuk a szájon át bevehető vitaminok korlátait, és előtérbe helyezzük az infúziós vitaminpótlást.

Az aktuális állapotnak és céloknak megfelelően a hatóanyagok mennyisége személyre szabottan, precízen, kúraszerűen felépített, a terápiák esetén a kezelés eredményeinek mentén dinamikusan alakítható.

Az infúziós kezelést vagy kezeléssorozatot szakértőink egy állapotfelmérés alapján építik fel és tesznek arra, valamint az azt kiegészítő kezelési terv további elemeire javaslatot. A problémák megoldása, célok elérése így teljes mértékben személyre szabottan, az aktuális egészségügyi állapot, esetleges egyéni nehezítettségek, életmódbeli jellemzők, prioritások, célok alapján történhet, mely az infúziós terápia segítségével az elérhető legmagasabb precizitással és kiszámíthatósággal valósítható meg.

Infúziós kezeléseink során a legmagasabb minőségi sztenderdeknek megfelelő és minőségbiztosítási eljárások szerint gyártott és ellenőrzött hatóanyagok bevitelét garantáljuk.

Ellentétben a szakboltokban, drogériákban, interneten, hipermarketekben is elérhető étrendkiegészítőkkel, az infúziós terápia során alkalmazott formulák, az applikáció jellegéből fakadóan kizárólag gyógyszerészeti sztenderdek mentén gyártott és ellenőrzött hatóanyagok és készítmények felhasználásával történhet. Így teszi lehetővé a legbiztonságosabb, legmagasabb minőségű és leghatékonyabb kezelést Pácienseink számára.

Az intravénás beadás azonnali és kiszámítható hatást eredményez. Ez különösen hasznos eszközt jelent, amikor gyors, instant hatást kívánunk elérni, és/vagy az adott hatóanyag bizonytalanul szívódik fel, esetleg erősen szövetizgató, vagy akár gyorsan metabolizálódik a szájon át történő fogyasztás esetén.

Az infúziós terápia precíz, kalkulálható, kiszámítható, gyors, és akár azonnali eredményeket garantál.

Nincs felszívódási, disztribúciós és egyéb veszteség, nincs szükség hosszabb, kumulációs időszakra a hatáshoz szükséges vérkoncentráció eléréséhez. A felszívódási mennyiséget és időt nem befolyásolja az emésztőrendszer aktuális állapota, egyéni nehezítettsége, sem a formula alacsony minősége, elégtelen koncentrációja, aktív hatóanyagtartalma.

A célzott, direkt, gyors, akár azonnali terápiás hatások eléréséhez sok esetben olyan magas plazmaszintre lehet szükség, mely szájon át fogyasztott források révén nem érhető el. Az infúziós terápia segítségével azonban a véráramba kerülő hatóanyagok szintje a szájon át bevitt forrásokkal elérhető plazmaszintek akár többszörösére is emelhető, így olyan  immunológiai vagy metabolikus hatások érhetők el, melyek az egyéb applikációk esetén nem.

A C-vitaminok esetén a fogyasztott dózis 12-szeresére emelése (200mg – 2500mg) csupán 25%-kal emeli meg a vérben keringő C-vitamin szintjét (1,2mg/dL-ről 1,5mg/dL-re), az emésztőrendszerből történő felszívódást végző szállítórendszerek telítődésének és a C-vitamin vese általi kiválasztásának gyors növekedése nyomán. Még extrém dózis (és élettani helyzet) mellett is a legmagasabb regisztrált C-vitamin szint 9,3 mg/dL volt. Az intravénás adagolás mellett ennek közel tízszeresére emelhető a vérben keringő C-vitamin szintje.

A C-vitamin antivirális hatásának markáns érvényesüléséhez a kapcsolódó kutatások eredményei szerint 10-15 mg/dL vérárambeli koncentráció elérése szükséges, ami mintegy tízszerese a fentebb említett 2500mg orális C-vitamin bevitel mellett mért szinteknek, de a fentiekben is említettek szerint a szájon át fogyasztott készítménnyel még extrém magas dózisokkal sem produkálható. Hasonlóan például az allergiás tünetek enyhítésében hatékonynak regisztrált C-vitamin koncentráció több, mint kilencszerese az orális alkalmazás mellett elérhető szinteknek, mely ugyanakkor intravénás alkalmazás mellett elérhető.

Egy másik kritikus elem, a magnézium esetén, a szájon át szedett készítmények segítségével elérhető néhány százalékos plazmaszint emelkedés áll szemben az intravénás adagolás plazmaszintet akár háromszorozó hatásával.

Infúziós terápiát megelőző lépések:

1

Regisztráció

2

Vérvétel + Online állapotfelmérés

Vérvétel:
Időpont foglalása

Online állapotfelmérés:

online kérdőív kitöltése

3

Konzultáció

Infúziós útlevél

Lépjen velünk kapcsolatba!

Cím

Fájdalom Ambulancia
1123 Budapest, Csörsz u. 14-16.

Nyitvatartás

Hétfő - Péntek: 7:00-20:00
Szombat: 9:00-15:00
Vasárnap: zárva